Siirry pääsisältöön

Laukut pakkaamatta ja viikko lähtöön

Moi! Tää kesä on mennyt ihan älyttömän nopeasti ja nyt alkaakin lähtö olemaan käsillä. Noin seitsemän päivän päästä meidän kolmen hengen suomalaisten YFU-vaihtareiden poppoo nousee koneeseen Helsinki-Vantaan lentoasemalla suunnaten kohti Madridia, jossa edessä koneen vaihto. Onneksi lento lähtee vasta noin viiden aikaa tiistaina, niin ei munkaan tarvitse nousta mitään tuhottoman aikaisin.


Mun hostsisko laittoi Instagramin kautta viestiä jo alkukesästä, mutta en ole asiasta sen enempää vielä tälle puolelle kirjoitellut. Vuoteni tulen viettämään Meksikon pääkaupungin ytimessä, joka tuli itselleni ehkä hieman shokkina. Olin jo orientoitunut siihen, että tulisin asumaan jossain pienessä vuoristokylässä tai muunlaisessa pienessä kaupungissa. Omassa kotikaupungissani on vain noin 40 tuhatta asukasta, minkä takia jo pelkästään Meksiko Cityn asukasluku kauhistuttaa itseäni, kaupungin turvallisuudesta puhumattakaan.




Hostperheeseeni kuuluu äiti, isä sekä 18-vuotias hostsisko, Sofi, joka oli itse pari vuotta sitten Suomessa vaihdossa. Perheessä puhutaan espanjan lisäksi suomea, englantia, italiaa ja vähän ranskaa, joten saa nähdä millä kielellä heidän kanssaan tulee loppujen lopuksi kommunikoitua, todennäköisesti pääsääntöisesti kuitenkin ihan espanjaksi. Sofin kanssa ollaan viestitelty läpi kesän ja hostäidille lähetin lyhyen viestin Whatsappin kautta viime viikolla, kun vihdoin ja viimein sain hosttiedot myös järjestön puolelta.

Toistaiseksi en ole vielä hirveästi tehnyt mitään lähdön eteen. Matkalaukut kummittelee tuossa sängyn vieressä tyhjillään, tuliaiset on vielä osittain ostamatta ja lista pakattavista asioista on edelleen puoliksi kesken. Olen aina jättänyt asioita viime tippaan ja nähtävästi vaihtoonkaan lähteminen ei ole poikkeus. Viisumiprosessin sain onneksi lähes kokonaan päätökseen, vaikka asian kanssa tulikin lievästi sanottuna kiire, koska maistraatin kautta hankittavien dokumenttien saamisessa kesti muutama viikko eikä omat menot oikein sallineet tuosta vain Helsinkiin lähtöä. Täytin ikävästi 18 kesken viisuminhakuprosessia, minkä takia tuon kanssa olikin jonkun verran ongelmia. Itse suurlähetystössä vieraileminen oli nopeasti ohi ja kaikkien vastoinkäymisten jälkeen sain kuin sainkin itselleni viisumin. Nyt edessä on enää Meksikon maahanmuuttovirastossa vieraileminen kahden viikon sisällä maahan saapumisesta.




Kesäni olen aikalailla viettänyt poikaystäväni sekä kavereideni kanssa. Palasin juuri pari päivää takaperin kymmenen päivää kestäneeltä reissulta Espanjaan. Vietettiin parhaan kaverini kanssa ensin viisi päivää Madridissa, josta siirryttiin junalla Valenciaan. Madridissa vietetyt päivät olivat oikein onnistuneita, mutta Valencian kuumuus vei meistä matkailijoista suurimman motivaation poistua hostellista, minkä takia viimeiset päivät menivät suhteellisen mielenkiintoisissa merkeissä, oops. Lähes kaikki postauksen kuvatkin on otettu tuon reissun aikana. 

Nyt edessä olisi tosiaan enää itse pakkaaminen, jonka jälkeen olenkin valmis lähtöön. Tämä tehtävä ei kuitenkaan ole ihan helppo, koska tavoitteena olisi lähteä matkaan yhden ison ja yhden pienen matkalaukun kanssa. Itse kun omistan ehkä jopa hieman liikaakin sellaisia vaatteita, jotka haluaisin mieluusti ottaa mukaan myös Meksikoon, ei pakkaaminen ole ihan helpoin mahdollinen tehtävä. Treenikamatkin pitäisi saada mahtumaan jonnekin, mutta onneksi niihin kuuluu vain kasa vaatteita, muutamat tuet sekä kaksi paria kenkiä. Saa nähdä selviänkö tästä urakasta kunnialla vai päättyykö tämä täydelliseen katastrofiin.


Tältä erää kaikki oli varmaan tässä, blogin pariin palailen seuraavaksi varmaan vasta, kun olen päässyt itse kohdemaahan ja asettunut taloksi. Sitä ennen päivittelen ainakin kuulumisia viimeisiltä päiviltä Suomessa Instragramin puolelle, jonne tulee varmasti ilmestymään tilannepäivityksiä myös itse matkalta. Kauhukaksikko Venla ja Ralf suuntaavat yhdessä pitkälle matkalle tuntemattomaan, saa nähdä mitä siitäkin tulee. Can't wait!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lukio Meksikossa (+ Meksiko Cityssä)

Hola! Mulla on käynyt mielessä jo useampaan otteeseen tämän postauksen kirjoittaminen, mutta en vain jotenkin ole saanut aikaiseksi. Meksikolaiset lukiot eroaa meinaa jonkin verran suomalaisista, minkä takia ajattelin, että tämä aihe voisi olla mielenkiintoinen. Mutta ennen kuin päästään itse asiaan, pakko mainita, että oma kykyni ilmaista itseäni suomeksi on alkanut pikku hiljaa kadota, joten pahoittelen jo etukäteen huonoja sanavalintoja, sekavaa sanajärjestystä ja kaikkea muuta mahdollista. Kuten varmaan kaikki tiedämme, lukio on Suomessa tällä hetkellä kurssimuotoinen, joka tuo jokaiselle opiskelijalle enemmän tai vähemmän mahdollisuuksia vaikuttaa omaan lukujärjestykseen sekä niihin aineisiin, joita haluaa opiskella. Meksikossa lukiot ovat pääsääntöisesti luokkamuotoisia eli periaatteessa asiat toimii samalla periaatteella kuin Suomessa vielä parikymmentä vuotta takaperin. Täällä joissain lukiossa on mahdollisuus valita linja, jolla haluaa opiskella. Esimerkiksi TAE:ssa (Prepara

Saapumisvalmennus Cuautlassa 7.-10.8.

Hola! Ensimmäiset pari viikkoa täällä Meksikossa on mennyt ihan älyttömän nopeasti ja tässä onkin ehtinyt tapahtua jo paljon. Saavuimme noin 19 tunnin matkustamisen jälkeen Meksiko Cityn lentokentälle noin viideltä aamuyöstä 7.8. Muut YFU:n vaihto-oppilaat saapuivat vasta myöhemmin päivän aikana, minkä takia me kolme väsynyttä matkustajaa suuntasimme YFU Meksikon pääkoordinaattorin luokse kuluttamaan aikaa ja lepäämään. Tapasin myös mun hostsiskon ensimmäistä kertaa jo tuolloin ja kävimme kaikki yhdessä syömässä, mitä muutakaan kuin tacoja! Palasimme takaisin lentokentälle noin kuuden aikaa muiden vaihto-oppilaiden saavuttua, koska meille kaikille oli järjestetty yhteinen kuljetus Meksiko Cityn lentokentältä lähellä olevaan kaupunkiin, Cuautlaan. Voisin sanoa, että bussimatka oli lähes jokaiselle eräänlainen shokki, koska matkan piti aluksi kestää vain vähän alle kolme tuntia, mutta loppujen lopuksi vietimme bussissa vähän päälle kuusi tuntia liikenteen takia. Asiaa ei tieten

Lähtövalmennus Virroilla

Hola! Nyt on varmaan hyvä aika kirjoitella tällekin puolelle jotain, sillä lukion toinen vuosi on omalta osaltani takana päin ja lähtöönkin enää 70 päivää. Vaihtarijutta en vielä juurikaan ole ehtinyt ajatella ja jotenkin lähtö tuntuu tietyllä tasolla vielä aika surrealistiselta. Vuosi sitten tähän aikaan mulla ei ollut vielä aavistustakaan siitä, että olisin suuntaamassa näinkin lähitulevaisuudessa kulkuni aivan toiseen valtioon ja vieläpä lähes vuodeksi. Alunperin olin heittänyt haaveet vaihtovuodesta roskiin jo yläasteen puolella, koska halusin käydä lukion neljään vuoteen ja kirjoittaa kahdeksan ainetta. Noh, viime kesänä havahduin muutamankin asian sekä henkilön takia siihen, että vaihtoon lähteminen saattaisi sittenkin olla se oma juttu, ja oh well, look at me now. Kohdemaan kohdalla päällimmäinen toive oli maan espanjankielisyys. Espanjaan olisi ollut todella hieno lähteä ja sinne ensimmäisenä hainkin, mutta YFU:lla oli paikat Espanjaan täynnä enkä muutenkaan ollut enää "so